Mijn werk

Woonkamer Zuidlaarderveen

Een klein woonboerderijtje, helemaal verbouwd in oude stijl. En de oude kastenwand met originele deuren behouden. De bewoners houden van kleur, van authentiek en design.

Een probleem in de indeling was voor hen altijd het eetkamergedeelte, daar staat een grote pilaar in het midden. En daarnaast een klein tafeltje. We bedenken dat die pilaar net zo goed onderdeel van een grote tafel kan zijn en je aan één kant van de tafel dus even om een pilaar heen kijkt. Met een prachtige maatwerktafel van eiken balken als resultaat.
Verder kiezen we geel als basiskleur en komen er designklassiekers in de hele ruimte. Een prachtige match tussen authentiek en design.

Woonkamer Winschoten

Woonkamer Winschoten. Door een aanbouw oogde het middelste deel van de woonkamer erg donker en kwamen de bewoners er niet uit hoe de extra ruimte die was ontstaan in te delen.

Het hele gezin maakt muziek, we hebben in de middelste extra ruimte een muziekkamer gecreëerd en alle ruimtes  in een nieuw kleurpalet geschilderd met  zeegroen, vergrijsd blauw en fris wit in hoogglans.

Een stalen servieskast in combinatie met een antieke gesloten kast zorgt voor de juiste dosering opbergruimte om items ten toon te stellen of op te bergen. Ook de originele vloer is opnieuw geschuurd en afgelakt met naturel lak met een stipje wit, dit geeft een prachtig naturel effect, maar voorkomt vergeling van de vloer.

Woonkamer en keuken Roden

Na een nieuwe aanbouw is de basis mooi geworden, maar het interieur oogt nog kaal, er zit te weinig samenhang in, er ontbreekt pit. In de woonkamer hebben de bewoners een muur groen geschilderd en het televisie meubel in dezelfde kleur. Hier zijn ze erg blij mee en is een mooie basis voor de rest van het plan, samen met de stenen vloer in houtmotief.

We brengen meer hoogte in het geheel door het toevoegen van een stellingkast, een XL letterbak in dezelfde kleur groen op de muur boven het TV meubel en  handgevormde tegeltjes achter de houtkachel. Deze elementen verspreid over de ruimte geven al meer evenwicht. Verder voeg ik ook in het zitgedeelte meer zwart toe, (vloerlamp en wandlamp) de kozijnen van de aanbouw zijn ook zwart, dit verbindt de ruimtes. De groene oorfauteuil blijft en wordt aangevuld met nog een stoel, zodat er een extra zithoekje ontstaat in de keuken om je even terug te trekken.

Nieuwe eetkamerstoelen Kiko van Bert Plantagie, gestoffeerd in leer en linnen in verschillende tinten combineren prachtig met de oude barkrukken. De eettafel van sloophout was al in de familie en stond op zolder, maar nu niet meer! Ik heb in de zitkamer nog een oude houten salontafel en een jute rond kleed toegevoegd, samen met kussens en meer planten maakt dit het plaatje compleet.

Woonkamer Dokkum

De wens was nieuwe meubels en een zachtere sfeer en weg met de vergeelde grenen eethoek en salontafel. De vloer en gordijnen behouden. We hebben gekozen voor een natuurlijk palet met oker, oudroze, natureltinten met gouden accenten. De oude meidenkast en persoonlijke items zijn nu blikvangers in de ruimte. De houtkleur van de kast komt prachtig naar voren nu de grenen tafels en stoelen zijn verdwenen. De vloer en de gordijnen ogen niet meer zwaar, maar passen nu helemaal in het palet. De indeling heb ik een klein beetje aangepast, de televisie staat nu aan de andere kant van de kamer. Verder heb ik meer verlichting, een lichter kleed en ronde vormen toegevoegd en dit kleine appartement oogt nu als een sprankelend geheel, en ook een stuk ruimer!

Woonkamer

De wens was meer eenheid en creativiteit. Zoals te zien is er in de basis weinig veranderd, de banken en de fauteuil zijn gebleven, ook de indeling is hetzelfde. Met kleurgebruik, andere salontafels en andere asseccoires bereik je een totaal andere sfeer. Een gedurfde tint op de muur, helemaal passend bij de bewoners van dit huis!

Nomadic City: De wereld in een zeecontainer

Dit project is geinspireerd op klein wonen, met sprekende kleuren in denimblauw en koraalrood. Het laat zien hoe je op zo’n klein oppervlak met vier verschillende wandafwerkinen kan werken waaronder twee soorten behang. In het huis staan items van over de hele wereld en hergebruikte materialen.

Industrieel en stoer

Beton en zwart aangevuld met een felrode bank. Een massief eiken keuken, zwart geolied voor een stoere mannelijke uitstraling met een zwart fornuis. Op de wand fotobehang van een originele familiefoto uit de jaren vijftig. Een houtkachel ontbreekt uiteraard niet en om de eenvoudige tafel van underlayment staan verschillende stoelen en een bankje. De vachtjes en geitenvellen maken het tot een behaaglijke en warme plek.

Familiehuis aan zee​

Een warm familiehuis voor tien personen op een waddeneiland, met stoere natuurlijke materialen en de luxe van drie badkamers.
Uitgevoerd in zeegroen en denimblauw met dierbare persoonlijke stukken, comfortabele meubels in een rustige basis van warmwit en betongrijs. Een mooi voorbeeld van een gerealiseerd project van de basiskeuzes tot de afstyling.

Woonkeuken

De wens was een lichtere uitstraling en meer eenheid.

In het ontwerp heb ik de muur en de kast een zachtgroene tint gegeven, waarbij ik de punt van het plafond meegenomen heb om optimaal van de prachtige vorm van deze ruimte te profiteren.

De zware stoelen vervangen door vier verschillende lichtere varianten. Hout toegevoegd om warmte in materiaalgebruik te creeren.

Natural Forest

Okergeel en eikenhout als basis, met een riante vrijstaande keuken als centraal punt. De  prachtige geoliede eiken vloer ligt in de gehele ruimte die handig is ingedeeld zodat er knusse hoekjes ontstaan inclusief een afgeschermde speelhoek.

Op 1 muur is betonstuc aangebracht. Designklassieker combineert verrassend met industrieel antiek.

Mijn huis in Haren

Mijn vorige huis in Haren…. Na vier jaar met minimale middelen klaar voor de verkoop!

Hier is alles door mijn handen gegaan, ik heb alle vloeren gelegd, de keuken zelfgemaakt van eiken en staal met een blad van beton ciré, er staat een dwars doormidden gezaagde werkbank, ik maakte inbouwkasten met oude paneeldeuren, luikjes voor de ramen, een radiatorombouw, een tafel uit oude balken, een heel hoog rek voor mijn kachelhout, een kast van underlayment met stalen deuren,  een bank van underlayment met linnen bekleding,  badkamermeubels van pallethout,  een extra vast bed op zolder om de kachelpijp heen.. En ik vond schatten voor mijn huis overal en nergens vandaan 🙂

Inmiddels woon ik samen met mijn lief in Paterswolde en verbouwen we een Pipi Langkoushuis uit 1906…Als dat zo’n beetje klaar is zal ik de foto’s delen!